Как се почистват филтрите на климатика?

Как да почистим сами филтрите на климатика?

Как да почистим сами филтрите на климатика?

В интерес на истината съвременните климатици съдържат няколко вида филтри и само един от тях лесно може да бъде почистен. Можете да почистите фълтъра на вашия климатик много лесно и е хубаво да го правите поне веднъж на две седмици.

Филтрите за климатици са няколко вида, като първия е за прах и други едри частици съдържащи се във въздуха. Този филтър е единствения, който може лесно да бъде почистен. Самия филтър лесно може да бъде свален от всеки климатик, след като се повдигне предния капак. След това единственото което е необходимо е да го поставите под чешмата пускайки топлата вода. Добре е да добавите и малко веро  и това ще гарантира пълно почистване. Филтъра представлява финна пластмасова решетка и е първата бариера срещу замърсяванията във въздуха в стаята.

Много често втория филтър използван в климатици е за фин прах и е сменяем.

Другите филтри са високотехнологични от сорта на плазмени и  антибактериални чието основно предназначение е да разчистват замърсявания от вида на бактерии и вируси, но резултата е чисто горене водещо до въглероден двуокис и вода, които се отделя в стаята. Отпадания продукт е толкова малък като количество, че едно редовно проветряване на помещението е достатъчно да премахне тези вторични продукти. Тези филтри използвани в климатици не се почистват- няма нужда от това.